Budućnost virtuelnih tura – meetup Startit Centar Novi Sad


U Startit Centru Novi Sad 16. aprila u 18 časova, biće održano drugo okupljanje VR/AR zajednice. 

Ovaj VR/AR meetup će svim učesnicima pružiti priliku da saznaju šta su virtuelne ture, gde se sve mogu primenjivati, koja je njihova uloga i kakvi su benefiti korišćenja istih. 

Predavači na ovom događaju će biti Vahid Cifrić iz Cifra medie i Miloš Vuković iz Abies sistema

Cilj ovog meetup-a je da se učesnici upoznaju sa značajem virtuelnih tura kao efikasnog sredstva promocije i prezentacije firme iz svih grana poslovanja. Odgovoriće se i na pitanje kako Google rangira firmu koja poseduje neku od virtuelnih prezentacija. Podjednako će se dati i  uvid kako virtuelne ture mogu biti korisne i za digitalizaciju kulturne baštine. 

Predavači 

Miloš Vuković, Abies sistem  
 
Miloš u Abies sistemu radi na poslovima Projektnog menadžera. Preko 10 godina iskustva na poslovima digitalne produkcije uticalo je na to da sredinom 2018. stane na čelo tima za produkciju 3D VR tura sa Matterport tehnologijom. U 3D ture integrisao je punu multimediju koju Abies neguje i razvija od 1991. godine. Uspešno je realizovao stotine sati live streaminga, više desetina reprezentativnih hotelskih i turističkih 3D tura u Srbiji. Dalji razvoj usmerava na VR 3D ture turističkih, verskih i kulturnih objekata i destinacija. 

Miloš će nam pričati o upotrebi Matterport-a u različitim industrijama (privrednim granama). 

Vahid Cifrić, Cifra media 

Vahid od osnovne škole pokazuje veliko interesovanje za informatiku i matematiku i od tada započinje ovo predivno IT putovanje kroz prostor i vreme sadašnjice. Dugogodišnje poslovanje isključivo u IT sektoru, veliki poznavalac Internet tehnologija, web dizajner i programer više od 15 godina, radio u više velikih  kompanija a zadnjih 5 godina vlasnik agencije Cifra media. Fotografijom i videografijom se bavi više od 10 godina dok zadnjih 5 godina počinje i profesionalno da se bavi ovom multimedijalnom umetnošću. Od 2017. godine Cifra media je i sertifikovana Google Street View Agencija

Vahid će pričati o virtuelnim turama i njihovom značaju za biznis. 

Kome je namenjeno? 

Fotografima. Programerima, dizajnerima, 3D artistima. VR entuzijastima i zaljubljenicima. Pojedincima koji se bave video produkcijom.  Kao i svim ljudima koje zanima ova oblast i žele da malo više čuju kako izgleda proces pravljenja virtuelnih tura. Ovaj događaj je namenjen i vlasnicima firmi kako bi dobili uvid zašto su virtuelne ture dobre za unapređenje i promociju biznisa.  

Prijava


Drugo okupljanje VR/AR zajednice održava se 16. aprila od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Meetup je besplatan, ali je prijava obavezna. Prijavu za meetup možete izvršiti putem ovog linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclYmrIJQH7KnXcvl7f5fpB9Oeysfw9_gkeHz72Ix8UY9JH7A/viewform?usp=sf_link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *