Obrazovanje

Ovaj deo je namenjen upotrebi VR/AR tehnologija u edukaciji, obrazovanju i naučnom istraživanju. To znači da ćete imati mogućnost da sagledate sve prednosti koje ove inovativne tehnologije donose sa sobom. Obrazovanje će biti podeljeno po sledećim kategorijama:

  • Strani jezik
  • Istorija
  • Slikarstvo i umetnost

Tradicionalni bukvari i čitanke kao što pamte starije generacije sve više izlaze iz upotrebe. Obrazovanje dobija neke nove dimenzije uz pomoć savremenih VR/AR tehnologija.

Kako Virtuelna Realnost menja obrazovanje

Tehnologije vrtoglavo brzo menjaju svet oko sebe. U to se ubraja edukacija i obrazovanje. Ovde je najbitniji momenat zabave. Važno je deci, učenicima, studentima i ostalim osobama zainteresovanim za konstantno učenje na što adekvatniji način približiti gradivo. Do sada je bila praksa da deca u osnovnoj školi moraju da uče pesmice na pamet, a pri tom ne shvatajući o čemu se u njoj radi. Kako objasniti jednom desetogodišnjaku poentu pesme Zidanje Skadra na Bojani? Ili gde se nalazi Francuska Polinezija?

Ali uz pomoć VR sve je mnogo lakše. Kvalitetno ispričana priča putem VR prezentacije omogućiće mališanima da shvate da je Bojana reka, a neka žena. Kao i da je Skadar grad, a ne Skadarsko jezero. Kroz igru deca će lakše shvatiti o čemu se radi i na zabavan način naučiti i savladati gradivo. VR naočare upravo pružaju taj momenat “uronjenosti” u okruženje. Vraćaju posmatrača nekoliko vekova u nazad omogućavajući da u nekim slučajevima i aktivno sudeluje u zidanju objekta i doživi iste emocije kao i glavni junaci.

Virtuelna realnost briše granice između učenika i učitelja. Znanje iz celog sveta je postalo dostupno svakom pojedincu. Možete da učite od vrhunskih profesionalaca iz celog sveta. Možete da učiti u bilo koje vreme kada vam to najviše odgovara.

Nove tehnologije sve više nalaze svoju primenu u učionicama i kabinetima škola širom sveta. Na taj način olakšavajući proces učenja i primenjujući stečeno znanje mnogo lakše, odmah posle usvojene lekcije. Za par godina svedočićemo skroz novom obliku obrazovanja.